رمز سند جنایات صدام
- شناسه خبر: 86983
- تاریخ و زمان ارسال: 1 آذر 1401 ساعت 03:18
- نویسنده: مریم اکبرپور
انقلاب بیش و پیش از هر مفهومی، متحول شدن را مجسم میکند. اکنون بعد از گذشت حدود ۴۴ سال از انقلاب اسلامی، و در بحران مدعیان انقلاب جدید؛ درست در آستانهی سالگرد شهادت غواصان کربلای ۴ این تصویر با عمق معنای مظلومیت و شهامت توامان بر دل و نظر یکجا میکوبد.
“یا محمد”؛ و جان سپردن در اعماق خاک، “یا محمد” و دل سپردن به دریای وجود پیکری کامل بعد از حدود ۳۰ سال، “یا محمد” و آغاز عملیات کربلای ۴..
عملیاتی که اروند را تا فرات پیوند زد.
یا محمد فقط رمز یک عملیات نبود، رمز ۲۹سال صبوری برای عملیاتهایی دیگر در میان مردمی بود که کمکم خاطرات جنگ و رشادتهای رزمندگان را در غبار فراموشی مستور میکردند، و ناامید کردن دشمنی که مستانه سعی در عوامفریبی و زیرسوال بردن هشت سال دفاع مقدس و جانانه داشتند.
شهدایی که سرسختانه صبوری و سه دهه در دل خاک مقاومت کردند تا بار دیگر به مردم اوج رذالت دشمن و مظلومیت و شجاعت رزمندگان را نشان دهند و با دستان و گاهی پاهای بسته، باز بودن راه آگاهی را تا ابد به تصویر بکشند.
اواخر اردیبهشت سال ۹۴ بود که سردار باقرزاده خبر از تفحص شهیدانی دستبسته در گوری دستهجمعی آن هم ۱۵ کیلومتر جلوتر از خط مقدم خبر داد.
تیتر تمام رسانهها آنروزها خبر از دستهایی میداد که با همان مجروحیت و بسته بودنشان سند رسوایی جنایات صدام و رژیم بعث عراق را به همگان نشان دادند.
غواصان و خطشکنان شهید کربلای ۴، در وداع باشکوه مردم پایتختنشین تصویری کامل از ۸ سال دفاع مقدس را بعد از ۳۰ سال اکران و روایت کردند تا موجی از آگاهی و اقتدار را در بزنگاه فراموشی رقم بزنند.
شکست ظاهری عملیات کربلای۴، پیروز بودن باور و اعتقادات جوانان ایران اسلامی را تا ابد بر جانهای عالم حک کرد و تا همیشه بر طبل رسوایی دشمنان قسمخوردهی این سرزمین خواهد کوبید.
عملیات کربلای۴ ساعت ۲۲:۴۵ روز سوم دیماه سال ۶۵ و با رمز یا محمد آغاز شد. چهار منطقه شلمچه، ابوالخصیب، مقابل امالرصاص و جزیره مینو برای انجام این عملیات بزرگ انتخاب شد، این شهدا در جریان عملیات کربلای۴ که طرح آن توسط آواکسهای آمریکایی لو رفته بود، خط عملیاتی اروند را شکستند و حتی از جزیره امالرصاص هم عبور کردند. طبق شواهد موجود، این رزمندگان در حالی که بیشتر آنها مجروح بودند، جلوتر از خط مقدم به اسارت دشمن درآمدند و پیکرشان با دستها و بعضاً با پاهای بسته شده در یک گور دستهجمعی دفن شده بود و پیکر مطهر آنان بعد از ۳۰ سال توسط تیم تفحص پیکر مطهر شهدا کشف شد. نقطهای که شهدا در آن پیدا شدند، ۱۵ کیلومتر جلوتر از خط مقدم یعنی ابوفلوس در منطقه ابوالخصیب عراق بود.
در جریان تشریح خبر تفحص این شهدا، پیکر مطهر شهید ۱۹سالهی آملی اعزامی از لشکر ۲۵ کربلا، “منصور مهدوی نیاکی” با دستان بسته که یکی از همین ۱۷۵ پیکر کشف شده در گور دستهجمعی بود، قبل از آنکه هویتش کشف شود در معراج شهدا برای نخستین بار مقابل خبرنگاران قرار گرفت.
نویسنده : نسرین گنجعلی