بیشترین بزهکاران و بزهدیدگان فضای مجازی، افراد کمسن هستند
- شناسه خبر: 86924
- تاریخ و زمان ارسال: 5 دی 1402 ساعت 08:46
- نویسنده: مریم اکبرپور
به گزارش پایگاه خبری رساکیش، در آئین اختتامیه چهارمین پویش مردمی کودکان سایبری، فضای صمیمی و تعامل بین پلیس فتا کیش، اصحاب رسانه و فعالین فضای مجازی را ستود و اظهار داشت: محور پویش، کودکان و دانشآموزان هستند و خوشبختانه افراد دغدغهمند در کیش خودشان همت کرده و در این حوزه فعالیت میکنند.
سردار حسین امیرلی با اشاره به جذابیتهای فضای مجازی برای مجرمین، گفت: این فضا با گمنام نگاه داشتن افراد باعث رغبت برخی مجرمین میشود چنانچه تا اکنون ۱۲۱ هزار پروندهی سایبری مفتوح گشته است که ۹۰درصد آنها به کشف و رفع رسیده است.
وی با پیشبینی رسیدن تعداد پروندهها به ۱۵۰هزار عدد تا پایان سال، از رشد ۴۴برابری این آمار به نسبت سال ۹۰ خبر داد و افزود: این آمار درخصوص پروندههایی است که پیچیدگی خاص خود را دارند و بیش از ۳۰ و ۳۱درصد آنها بهترتیب به حوزههای کلاهبرداری اینترنتی و برداشت غیرمجاز از حساب دیگران مربوط میشود.
امیرلی دسترسی غیرمجاز به دادهها را ده درصد جرائم عنوان کرد و ادامه داد: هتک حیثیت و نشر اکاذیب ۶درصد و مزاحمت اینترنتی ۳درصد جرائم اینترنتی را به خود اختصاص میدهد.
سردار حسین امیرلی با بیان این مطلب که توجه به جرائم باعث ایجاد رویکردی در این حوزه میشود، خاطرنشان کرد: قریب به اتفاق مجرمان سایبری شامل افراد کم سن و سال میشود که عمدتا افراد بازهی سنی ۲۵تا۳۵ هم، مهارتهای حوزهی مجازی را در دورهی نوجوانی و دانشآموزی کسب کردهاند و در یک مسیر انحرافی به جرم رسیدهاند.
جانشین رئیس پلیس فتا فراجا با تاکید بر اینکه بسیاری از بزهدیدگان نیز از افراد کمسن هستند، تصریح کرد: پروندههایی هم هستند که شاکی خصوصی ندارند و پلیس پیشدستانه اقدام میکند و باز مشتریان این جرائم، کودکان و نوجوانان هستند که اگر آسیبپذیری فضای مجازی مثل اعتیاد اینترنتی را هم به آنها اضافه کنیم، نگرانیها را افزون میکند.
سردار امیرلی، نقض حقوق خصوصی را یکی از مهمترین حوزههای آسیبپذیری کودکان دانست و خاطرنشان کرد: این بحران ناشی از خلاء آموزش این افراد در گذشته و سنین کودکی است و تلاش دشمنان در انحراف جامعه را نشان میدهد.
وی همچنین به مشکلات جسمی علاوه بر موارد دیگر برای کودکان اشاره کرد و افزود: مهمترین سند در اسناد بالادستی، فرمایش مقام معظم رهبری است که در زمان راهاندازی برنامهی شاد، درخصوص کودکان ابراز نگرانی کردند که مبادا آنان را در معرض آسیبهای فضای مجازی قرار دهد” و این امر، خط مشی ما را کاملا معین میکند.
جانشین رئیس پلیس فتا فراجا، سند “صیانت از کودکان” و سند “ایجاد فتا” را دیگر دلایل لزوم این وظیفه عنوان کرد و ادامه داد: اقدامات مقابلهای ذات بازدارندگی دارد و از جمله فعالیتهای فتا است که بخشی از دغدغهها را جبران میکند اما “پیشگیری” موضوع مهمتری است که در دو حوزهی “وضعی” و “اجتماعی” دارای فعالیتهای منسجم است.
سردار امیرلی به نقش “خانواده”ها در هر دو حوزه اشاره و با تاکید بر شکاف دیجیتال و سواد فضای مجازی خانوادهها، خاطرنشان کرد: سه نهاد “جامعه”، “دستگاههای حاکمیتی” مانند آموزش و پروش و “بسترهای تولید محتوا” از دیگر موارد مرتبط با این حوزه میباشد که البته در شورای عالی فضای مجازی قدمهای خوبی برای رفع آن مشکلات از جمله هدایت محتوا از خارج به داخل کشور، برداشته شده و فرهنگ غنی دینی کشور ما با روشهای بنیادی و اساسی بسیار کمککننده بوده است.
سردار حسین امیرلی جانشین رئیس پلیس فتا فراجا در پایان بر اهمیت نقش توامان خانواده و حاکمیت تاکید و ابراز امیدواری کرد: با تاسی به توصیههای اسلام، ضمن مدیریت این فضا به ظهور برسیم.
تنویر افکار عمومی در حوزهی کودکان سایبری و کاهش شکاف دیجیتال بین والدین و فرزندان، حائز اهمیت است
سرهنگ علیاصغر جمالی، فرمانده ویژه انتظامی و دریابانی کیش نیز با تاکید بر اهمیت و حساسیت فضای مجازی و عصر ارتباطات، گفت: این فضا جزء لاینفک زندگی همهی مردم در تمام سنین و سطوح شده است، لذا چهارمین پویش مردمی کودکان سایبری، همزمان با سراسر کشور در کیش برگزار شد.
وی فرهنگسازی، صیانت کودکان و مراقبت از فرزندان در فضای مجازی و پیشگیری از آسیبهای فضای مجازی، فرزندپروری، تنویر افکار عمومی درخصوص کودکان در فضای مجازی را از جمله اهداف این پویش عنوان و خاطرنشان کرد: کاهش شکاف دیجیتال بین والدین و کودکان، از مهمترین عواملی است که باید به آنها پرداخته شود.
محوریت محتواهای تولید شده در کیش، کودکان است
سرگرد بابایی، رئیس پلیس فتا کیش نیز با اشاره به پویش یکهفتهای، گفت: محتواهای تولیدشده با محوریت کودکان توسط رسانهها و همچنین آموزش و پرورش در اختیار خانوادهها گرفت و درنهایت مسابقهی کتابخوانی برای اولین بار به همت حامیان دولتی و خصوصی برگزار شد.
در پایان این نشست، جوایزی با اعتبار صد میلیون تومان به کودکان و نوجوانان شرکتکننده در پویش، اهدا شد.
چهارمین پویش کودکان سایبری و مسابقهی کتابخوانی همزمان با سراسر کشور هجدهم تا بیست و چهارم آذر ماه در جزیره کیش برگزار شد.
عکاس : سید امیررضا طباطبایی