مردم کیش و هنرمندان کشور به تماشای دختران میکامال نشستند
- شناسه خبر: 87078
- تاریخ و زمان ارسال: 11 دی 1348 ساعت 10:57
- نویسنده: مریم اکبرپور
مدیرعامل مجموعه میکامال در نشست اکران و نقد فیلم “دختران میکا” بر لزوم تدوین مستندهای متعدد در قالب فیلم و کتاب از فعالیتهای صورتگرفته در کیش جهت انتقال به نسلهای آینده تاکید کرد و افزود: میکامال افتخار ایران است و از لحظهی آغاز ایجاد آن تاکنون صدها درایو تصویری ضبط و ثبت شده است.
به گزارش پایگاه خبری رساکیش، نادر کشتکار با ابراز خرسندی از همنشینی با بخش خصوصی و مردم در نشست اکران فیلم “دختران میکا” خاطرنشان کرد: این مستند ماحصل اتفاقی است که بنده از ابتدای پروژه بهاندازهی مسائل فنی، اقتصادی و حقوقی بدان توجه داشتم و صدها درایو تصویری محفوظ دارم.
کشتکار با اشاره به مشارکت کمپانیهای بزرگ بینالمللی در ساخت میکامال گفت: شرکتی سوئیسی که تلهکابین میکامال را ساخت، در شبکهی تلویزیون بینالمللی آن کشور، ۹دقیقه فیلم از میکامال پخش کرد و این نشاندهندهی هم چگونگی کار آن شرکت و مسائل تخصصی فنی در میکامال بود و هم اهمیت این موضوع را برای یک کشور به رخ میکشید؛ آنجا فهمیدم که من هم باید فیلم بسازم، اما از چه؟ از همان فعالیتهایی که از ابتدای پروژه ضبط و ثبت کردهام؛ دلیل این خواستهام هم اکنون میگویم: “در این مملکت، کارهای باارزش را خودمان باید معرفی کنیم”
مدیرعامل مجموعهی میکامال در ادامه با اشاره به کتابی از ساخت دبیمال و ملاقات با مولف سنگاپوری آن، از تصمیم تهیهی مستندهای مختلف در قالب کتاب و فیلم از جزءجزء میکامال، از نمازخانه گرفته تا تلهکابین خبر داد و افزود: میکامال افتخار ایران است و همانگونه که این پنج دختر منت گذاشته و تابوها را شکستند و روبهروی دوربین قرار گرفتند، دیگر دختران و پسران میکا هم باید معرفی شوند.
وی بر نمایش بخشی از ابعاد پروژه در این مستند، از جمله عدم تبعیض جنسیتی در میکامال تاکید و خاطرنشان کرد: اگر تابوشکنیای صورت گرفته است مربوط به ۱۲سال پیش است و همین فیلم نیز پیش از ناآرامیهای اجتماعی سال گذشته، آمادهی پخش بود.
کشتکار کیش را از خیلی جهات فقیر قلمداد و خاطرنشان کرد: هنرمندان زیادی در کیش زندگی میکنند یا به این منطقه میآیند و آرزو دارم از زندگی و فعالیت تکتک آنان، مستندهای متعدد تهیه شود.
وی با اشاره به اشتغالآفرینی برای بیش از ۴هزار جوان کشور در میکامال، تصریح کرد: ما باید به نسلهای آینده فعالیتهای صورتگرفته در کیش را معرفی کنیم و این مجموعه برای هرگونه فعالیت فرهنگی و هنری با این جنس آماده است.
معین زارعان، کارگردان فیلم با اشاره به چالشی که ابتدا و انتهای فیلمش را رقم میزد، گفت: پیشبینیام این بود که جملاتی که دختران میکا در مواجهه با فوبیاهایشان میگویند، مشابه جملاتی خواهد بود که در مسیر کاریشان در میکامال خواهند گفت.
علی زارعان، تهیهکنندهی فیلم درخصوص فلسفهی شکلگیری این فیلم که در گروه فیلمهای سفارشی است، گفت: نادرکشتکار هنردوست و هنرفهم است و بی هیچ زحمت و به هر قیمتی حتی با خطر دورریز، از کار هنری حمایت میکند. این در حالی است که بسیاری از مردم هنر را وسیلهای جهت بازاریابی میدانند.
وی در پایان افزود: این کار بیش از ده بار بازبینی و تغییر جدی داشت و حدود ۲۵دقیقه از آن کم شد و بیشتر این حجم از کار به تصاویر و صحبتهایی مربوط میشد که “میکامال” را معرفی میکرد، درصورتی که تاکید مدیرعامل مجموعه بر معرفی دختران بود نه عمارت، حمایت از کیش و تفریحات آن بود؛ آن هم با این توضیح که کیش را وطن و تمامیت ِ میکا میدانست.
پانتهآ پناهیها، یکی از هنرپیشههای مطرح کشور که در این نشست حضور داشت، گفت: تصورم از فیلم یک مستند تبلیغاتی بود اما از همان ابتدای فیلم با آن و کاراکترهایش همراه شدم و این مطلب به علت صادقانه قرار گرفتن این دختران روبهروی دوربین و دور از انتظارم بود. وی در پایان تاکید کرد: ظرفیت بسیار زیادی در خانمهایی وجود دارد که به علت برخورداری آزادی کمتر از آقایان، دیده نمیشوند؛ لذا از آقایان تقاضا دارم کمک کنند که انسانها سالمتر و مهربانتر در کنار یکدیگر زندگی کنند و این امر مخالف هیچ آئینی نیست.
الهام کردا نیز با تایید صحبتهای پناهی، ادامه داد: معرفی این مجموعه با بهرهمندی از معرفی کسانی از ابتدای پروژه همراه آن بودند، نیازمند هوشمندی و نقطهی مثبت فیلم بود. وی سیاستگذاری ایجاد فضاهای موجود در میکا را ستود و افزود: این نشاندهندهی اهمیت فرهنگ است و موجب حال بهتر کیشوندان و گردشگران خواهد شد.
کوروش اسکندری که اجرای این نشست را به عهده داشت، فعالیتهای فرهنگی و هنری کشتکار در میکامال را مشابه تلاش شیخ بهایی در اصفهان دانست و در بخشی از صحبتهایش گفت: علیرغم تاریخ مردانه و فرهنگ غالب بر جامعه، نظر بزرگانی چون بیضایی اینگونه است که فرهنگ زنانهی ما بر شکلگیری این تمدن نقش بسزایی دارد و زنان ما بسیار پیشرو هستند. این مستند نیز نشان میدهد که روح زنانه در میکامال دمیده شده است.
در پایان این نشست از طوفان خسروینیا، سعیده حسنی، شبنم فرصتی، آزاده غیاثینژاد، بهاره نوروزی که پنج دختر این فیلم بودند و همچنین علی و معین زارعان، کارگردان و تهیهکنندهی اثر تقدیر شد.
نخستین اکران و نقد و بررسی فیلم مستند “دختران میکا” با حضور پانتهآ پناهیها، الهام کردا، بخش خصوصی و مردم کیش، جمعه ۱۳ بهمنماه در پردیس سینمایی میکامال انجام شد.